Preferred Supply: wat houdt het in?

Het aanbod op Bol.com groeit met de dag. Dit is vooral het gevolg van de vele zakelijke verkopers die gebruik maken van het platform op Bol.com. Vaak zie je daarom als klant door de bomen het bos niet meer qua aanbod.

Om hier wat meer structuur in aan te brengen, en de klant de beste kwaliteit producten te kunnen voorschotelen, wordt er sinds kort gewerkt met zogeheten 'Preferred Supply'. Op basis van de gebruikte EAN codes worden bepaalde producten aangemerkt als 'Preferred Supply'.
 

Wat zijn de voordelen van Preferred Supply?

Preferred Supply is eigenlijk een vertaling van 'voorkeursaanbod'. Als jouw aanbod hiermee is gelabeld, ziet Bol dit aanbod als hoogwaardiger dan aanbod wat dit label niet heeft. En dit heeft de volgende voordelen:

- Het aanbod wordt sneller getoond
- Het aanbod komt bij meer zoektermen naar boven
- Het aanbod komt hoger bij de zoekresultaten te staan
- Het aanbod wordt eerder als relevant artikel aangeprezen
- Het aanbod wordt sneller gebruikt voor promoties en in reclames


Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor Preferred Supply?

Bol.com kan natuurlijk niet van elk product de kwaliteit controleren. Daarom wordt er gekeken naar de gebruikte EAN code. Als een EAN code aan een aantal eisen voldoet kan deze worden opgenomen voor registratie. Van alle codes die zijn aangemeld wordt het gekoppelde product gezien als Preferred Supply. De vereisten zijn:

- De EAN code heeft een landsextensie van een land uit de EU.
- De EAN code is uitgegeven door GS1 of een erkende reseller
- De EAN code is door de uitgever aangemeld bij Bol.com


Hoe is Preferred Supply zichtbaar voor de klant?

Preferred Supply is een label wat achter de schermen aan producten wordt gegeven. Het is dus niet zichtbaar voor de klant, of er staat ook geen 'gesponsord' achter. Het is puur om de algoritmes van Bol.com te helpen welke artikelen sneller en vaker getoond moeten worden


Hoe wordt mijn aanbod Preferred Supply?

Je kunt als zakelijke verkoper jouw aanbod niet zelf aanbieden als Preferred Supply. Dit gebeurt namelijk op basis van de gebruikte EAN codes. Omdat wij een erkende reseller zijn van EAN codes kunnen wij bij Bol de EAN codes laten registreren. Alle producten die vervolgens onder die codes worden toegevoegd, worden door het algoritme gelabeld als Preferred Supply. Wij kunnen als EANKoning dit voor een scherpe prijs aanbieden. In de mail met de EAN codes vind je een betaallink en de bijbehorende prijs.
 

Is Preferred Supply een garantie voor succes?

Nee dat is het zeker niet. Het belangrijkste is nog altijd dat je zelf een goede producten aanbiedt voor een goede prijs. Ook foto's en de productomschrijving zijn erg belangrijk. Maar in het overvolle aanbod kan het label Preferred Supply zeker helpen om meer te verkopen. 

Vooral als je spullen verkoopt die in een categorie vallen waarin al veel verkocht wordt, raden wij het zeker aan. Het is een relatief kleine investering en het kan je omzet met een aantal tiental procenten verhogen. 
 

Hoe lang geldt mijn aanbod als Preferred Supply?

Zodra de EAN codes worden geregistreerd is dit in principe oneindig. Er zit dus geen geldigheidsdatum aan. Ook zijn de kosten die je betaalt eenmalig. Wel kan het zo zijn dat Bol op een gegeven moment besluit dit systeem anders of niet meer te gebruiken. 
 

Kan ik alles verkopen met aanbod dat als Preferred Supply gelabeld is?

Als je besluit jouw codes te laten registreren als Preferred Supply dan dien je je aan dezelfde regels te houden m.b.t. de verkoop dan als je dit label niet hebt. Dit betekent dus dat je geen sieraden, horloges, voedingsmiddelen en merkartikelen met deze codes kunt verkopen.
 

Wanneer is mijn aanbod Preferred Supply als ik de betaling heb gedaan?

Wij registreren jouw batch met codes binnen 24 uur. Al het aanbod wat dan al op Bol staat krijgt ook - met terugwerkende kracht - dit label. Je hoeft dus niet te wachten.
 

Waarom kost de registratie geld?

Wij moeten een aantal administratieve handelingen verrichten om dit in orde te maken. Dit kost ons ongeveer 10 tot 15 minuten. Voor deze tijd rekenen wij een klein bedrag, om de kosten van deze tijd te kunnen dekken. Wij maken op deze (unieke) service dan ook geen winst.


Heb ik nog bepaalde (verkoop)garanties op Preferred Supply

Nee wij kunnen helaas geen succes- of verkoopgarantie bieden. Dit heeft te maken met het feit dat een goed product en prijs nog altijd het belangrijkste is. Daarnaast heeft EANKoning geen invloed op het achterliggende algoritme. Wij weten wel uit ervaring dat de gemiddelde verkoper zijn verkopen significant ziet stijgen. Maar wij kunnendus niet 100% garanderen dat dit ook voor jouw aanbod gaat gelden. 

© 2017 - 2024 EAN codes kopen bij EANKoning.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel