EAN code koppelen aan product

De eerste stap is gezet: u heeft uw ean codes binnen. Maar hoe nu verder? Op deze pagina leggen wij uit hoe het koppelen van ean codes aan producten werkt.

Bepaal waar u uw producten wilt verkopen
Voor het belang van het koppelen van uw producten is dat u duidelijk heeft waar u uw producten gaat verkopen. Het verschilt namelijk of u uw producten in uw eigen winkel verkoopt, of via een online platform.

EAN codes koppelen op Bol.com
Gaat u uw producten verkopen op Bol.com? Dan raden wij u aan om de koppeling via Bol.com te laten verlopen. Dit is heel eenvoudig. Download het Excel- uploadbestand wat Bol u beschikbaar stelt. Hier kunt u in de verschillende kolommen diverse informatie over uw product kwijt, en zo ook het EAN nummer. Plaats bij elk product wat u gaat verkopen, een andere EAN code in, die u van ons per e-mail heeft ontvangen. Het maakt dus niet uit welke u gebruikt, als u maar nooit twee keer dezelfde gebruikt. Als u alle gegevens heeft ingevuld, en dus elk product een EAN code heeft toegekend, dan upload u het bestand via bol.com. Na het uploaden krijgt u de volgende melding: EAN code niet in database gevonden'. Dit is de correcte melding die u krijgt, omdat het een nieuw uitgegeven code betreft, en dus nog niet bekend is bij Bol.com. Uw producten zijn nu gekoppeld aan de betreffende EAN code. 

EAN codes koppelen op Amazon
Gaat u uw producten verkopen op Amazon? Dan raden wij u aan om de koppeling via Amazon te laten verlopen. Verkoopt u ook op Bol.com? Gebruik dan dezelfde codes voor dezelfde producten als u bij Bol.com heeft gedaan. Het koppelen op Amazon verloopt ongeveer op dezelfde manier als bij Bol.com. U upload uw productinformatie en geeft deze een EAN code mee. Zodra de producten geupload zijn, zijn deze gekoppeld aan dit EAN nummer.

EAN codes koppelen op andere verkoopplatforms
Gaat u producten verkopen op andere verkoopplatforms dan Bol.com en/of Amazon? Koppel deze dan op het betreffende platform. Zorg wel dat als u op meerdere platforms gaat verkopen, u altijd dezelfde codes gebruikt voor dezelfde producten.

EAN codes koppelen voor uw eigen webshop of fysieke winkel
U kunt uw producten koppelen aan een EAN code via een barcode-scansysteem. Kijk in de instructies van dit systeem hoe de koppeling werkt. Geen scansysteem? U kunt uw producten zelf koppelen via een Excellijst of en ander programma naar keuze. Dit is dus puur een interne koppeling en niet zichtbaar voor anderen.

Extra informatie over geregistreerde codes
Voor geregistreerde codes hoeft u geen extra handelingen te verrichten. U koppelt de producten nog steeds via bovenstaande manier. De geregistreerde codes zijn bij aanschaf namelijk al zichtbaar in de centrale database, en hoeven niet aan een specifiek product gekoppeld te worden.

 

© 2017 - 2024 EAN codes kopen bij EANKoning.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel